Jestem dietetykiem klinicznym i absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu.
W swojej praktyce opieram się o najnowsze wytyczne oraz treści medyczne oparte na dowodach (EBM). Ciągle się dokształcam oraz biorę udział w kursach i konferencjach medycznych. Posiadam wieloletnie doświadczenie w pracy z Pacjentem.
Aktualnie studiuję kierunek lekarski na Uniwersytecie Medycznym im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
Specjalizacja:
- dieta w insulinooporności (posiadam certyfikat SOIT PRO) i cukrzycy typu II,
- dieta w PCOS oraz endometriozie,
- dieta przy niedoczynności tarczycy, chorobie Hashimoto, innych chorobach tarczycy,
- dieta przy chorobach układu pokarmowego (refluks, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, choroba Leśniowskiego-Crohna, zespół jelita drażliwego, schorzenia wątroby oraz trzustki),
- żywienie pacjentów z chorobami układu krążenia oraz po zawale mięśnia sercowego,
- diety dla dzieci oraz kobiet w ciąży i matek karmiących,
- diety w alergiach oraz nietolerancjach pokarmowych, w dnie moczanowej.